Panna cotta pistacjowa z malinami i tajską bazylią
SKŁADNIKI - 10 SZTUK:
Panna cotta
- 1 l Debic Panna Cotta
- 100 g pasty pistacjowej
Sos malinowy
- 500 g purée malinowego (Boiron)
- 100 ml wody z cukrem 1:1
- 2 limonki
Dekoracja
- 10 gałązek tajskiej bazylii
- 10 świeżych malin
- 100 g mielonych orzechówpistacjowych
PRZYGOTOWANIE:
Panna cotta
Rozpuścić panna cottę i dodać do niej pastę pistacjową. Dokładnie zemulgować trzepaczką lub ręcznym mikserem. Rozłożyć do szklanek. Pozostawić w chłodni do dalszego stężenia.
Sos malinowy
Wymieszać wodę z cukrem z puree malinowym i sokiem z limonek. Przełożyć do wyciskanej buteleczki.
WYKOŃCZENIE:
Wykończyć danie w szklankach mielonymi pistacjami, świeżymi malinami, sosem malinowym i gałązką bazylii.