Kremowa sałatka z kurczakiem, jabłkiem i bakaliami

Kremowa sałatka z kurczakiem, jabłkiem i bakaliami

Składniki:

- podwójna pierś z kurczaka

- 3 jabłka

- 100 g żurawiny całe owoce

- 70 g orzechów nerkowca

- łyżka sosu sojowego

- mały kubek jogurtu naturalnego

- 2 łyżki miodu (np. wielokwiatowego)

- oliwa z oliwek

- sól

- pieprz

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i zamarynuj w sosie sojowym na godzinę. Po tym czasie usmaż kurczaka na łyżce oliwy z oliwek. Jabłka pokrój w kostkę, wcześniej wykrawając gniazda nasienne. Jogurt połącz z solą i pieprzem. Usmażoną pierś z kurczaka przerzuć do miski, następnie jabłka, orzechy nerkowca, żurawinę, jogurt naturalny oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj.