Ramensky - rzemieślnicze japońskie makarony

Ramensky - rzemieślnicze japońskie makarony

Ramensky to warszawska manufaktura, która tworzy rzemieślnicze japońskie makarony: klasyczny udon oraz ramen, łącząca japońską tradycję z polskim akcentem. Sekret ramenu od Ramensky tkwi w połączeniu najwyższej jakości japońskich mąk (m.in. Nissin Seifun) z dodatkiem pradawnych polskich zbóż - płaskurki i samopszy. Ofertę, obok ramenu w różnych grubościach (1 mm, 1,5 mm i 2 mm), uzupełnia wschodząca gwiazda kuchni azjatyckiej w Polsce - makaron biang biang oraz gotowe do formowania ciasta na pierożki gyoza i wonton. Dzięki technologii pakowania MAP produkty zachowują rzemieślniczą świeżość do czterech tygodni, można je także mrozić bez utraty jakości. Dla restauracji Ramensky tworzy indywidualne receptury (powyżej 500 porcji) oraz prowadzi profesjonalne szkolenia z przygotowania autentycznego ramenu.

Więcej o Ramenskym na: www.ramensky.pl