Fondy w płynie CHEF
100% naturalne Fondy w płynie CHEF stworzone są z najwyższej jakości naturalnych składników dokładnie w taki sam sposób, jak robione jest to na kuchni. W zależności od rodzaju fondu (ciemny czy jasny) kości wraz z warzywami są palone, aby nadać rumiany kolor oraz wydobyć głębię smaku. Następnie zalewane są wodą i gotowane przez kilkanaście godzin. Składniki, które oddały już cały swój smak do wywaru są odfiltrowywane, dodawane przyprawy, a wywar redukowany do postaci fondu do około 10% pierwotnej objętości, pasteryzowany i pakowany w litrowe kartoniki. Z kolei fond skorupiakowy otrzymuje się ze skorup oraz całych mniejszych skorupiaków, zapieczonych z warzywami, gotowanych następnie w wodzie z białym winem i brandy, z dodatkiem ziół i przypraw. Czas gotowania jest tu krótszy (około godziny), natomiast kluczowy aspekt to dostępność surowców do jego przygotowania, których jest zazwyczaj nie wystarczająca ilość. Stąd Naturalne fondy w płynie CHEF (ze skorupiaków, drobiowy, cielęcy oraz Demi Glace) to wspaniałe rozwiązanie dla najlepszych restauracji, pozwalające utrzymać najwyższe standardy, gwarantując zawsze tą samą, najlepszą jakość.