Dziel się przyjemnością, także w wydaniu wegańskim
Wobec rosnącego popytu na dania do dzielenia się warto wzbogacić kartę menu o opcje przekąskowe - niewielkie porcje w większej ilości, najlepiej w kilku wariantach smakowych. Taką możliwość daje nowy produkt Aviko - wydrążone ziemniaki ze skórką, które można napełnić dowolnymi farszami i podać grupie gości na wspólnym talerzu albo modnej desce.Produkt dostępny w 2 wariantach: połówkach i ćwiartkach, w składzie ma tylko ugotowane na parze, ręcznie wydrążone ziemniaki ze skórką. Możliwość przygotowania w piecu konwekcyjnym (ok. 10 min) lub frytownicy (ok. 3,5 min). To doskonała baza do stworzenia kombinacji wegańskich, coraz częściej poszukiwanych przez gości, którzy albo ograniczają spożycie mięsa, albo całkowicie eliminują je ze swojej diety. Więcej informacji o produkcie oraz inspiracje przepisowe na www.avikofoodservice.pl oraz w aplikacji AvikoPRO.