
DIBAS + PICCOLO C - WACHTEL i WIESHEU łączą siły
Jedna stacja do wypieków, dwa piece najwyższej klasy, wiele możliwości dla piekarni i nie tylko... Dwie dobrze znane firmy Wiesheu i Wachtel w myśl hasła Better Together połączyły wiedzę, doświadczenie i technologie. Stacja Dibas blue2 x PICCOLO C - kombinacja dwóch innowacyjnych technologii pieczenia w kompaktowej stacji piekarniczej. Idealna dla tych, którzy stawiają na wypiek tradycyjny i nowoczesny. Wszystko dzięki obecności pieca konwekcyjnego i pieca pokładowego. Piec Dibas blue2 oszczędza cenne miejsce w strefie wypieku dzięki unikalnym drzwiom, które znikają po otwarciu. Inteligentna technologia ActiveSteam zapewnia idealny przepływ powietrza i dystrybucję pary dla najlepszego efektu pieczenia. Natomiast piec Piccolo daje nie tylko to co najlepsze w wypieku tradycyjnym, prowadzonym w spokojnej atmosferze na szamocie kamiennym. Posiada funkcję ICT Infrared Ceramic Technology, która dzięki powłoce ceramicznej na stropie komory, pozwala na jeszcze szybsze przenoszenie ciepła do wewnątrz ciasta.