
XXVI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych już dziś!
Już 7 marca 2025 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie rozpoczęła się kolejna edycja Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych. Odbędzie się pokaz z Mateuszem Suligą, szefem kuchni krakowskiej restauracji Artesse.
Hasłem XXVI edycji Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych jest "Wiosenne przebudzenie".
Organizatorzy zaprosili do udziału młodych adeptów gastronomii, w tym kucharzy, cukierników, kelnerów, barmanów, techników żywienia i usług gastronomicznych, a także techników technologii żywności.
Uczestnicy będą mieli okazję wziąć udział w pokazie z mistrzem, którym jest Mateusz Suliga - szef kuchni szef kuchni w Hotelu H15 Luxury Palace i restauracji Artesse w Krakowie
Lista osób zakwalifikowanych do II etapu XXVI Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych:
Cukiernik
1. Weronika Młudzińska Branżowa Szkoła I stopnia nr 4 w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi
2. Natalia Janik Branżowa Szkoła I Stopnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej w Chorzowie
3. Emilia Leśniak Szkoła Branżowa I stopnia w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida w Krakowie
4. Zuzanna Skorupa Technikum w Zespole Szkół GastronomicznoHotelarskich im. Janka Bytnara "Rudego" w Kaliszu
5. Dmytro Hlushko Szkoła Branżowa I Stopnia w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie
6. Julia Kowalczyk Technikum w Zespole Szkół Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach
7. Oliwia Kalina Branżowa I Stopnia w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Brzostku
8. Kamila Mlak Branżowa Szkoła I Stopnia w Zespole Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej
9. Julia Pietrzyk Branżowa Szkoła I Stopnia nr 30 w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym nr 1 im. Jana Matejki w Krakowie
10. Aniela Florian Technikum w Zespole Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu
11. Oliwia Łakomy Technikum Nr 1 w Zespole Szkół Spożywczych i Biznesowych im. Marii Curie-Skłodowskiej w Jarosławiu
12. Leon Tyrała Technikum nr 3 w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego im. Danuty Siedzikówny "Inki" w Kielcach
13. Kacper Boratyn Branżowa Szkoła I Stopnia w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie
14. Paweł Sowa Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie
15. Lea Špirková Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin, Słowacja
16. Klaudie Brůnová Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy
17. Maria Zelinkova Stredná odborná škola služieb, Prešov, Słowacja
18. Petra Kitkova Stredná odborná škola služieb, Prešov, Słowacja
Kucharz
1. Sofiia Sluchak Branżowa Szkoła I Stopnia im. prof. Tadeusza Kotarbińskiego w Dzierżoniowie
2. Klaudia Dyrczak Technikum w Zespole Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Wysokiej
3. Julia Pluta Technikum im. Alojzego Prospera Biernackiego w Zespole Szkół Centrum Kształcenia w Lututowie
4. Marlena Wrębiak Technikum nr 4 w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi
5. Julia Wrona Technikum w Zespole Szkół Nr 1 im. Józefa Piłsudskiego w Limanowej
6. Zuzanna Sysoł Technikum im. dra. Józefa Aleksiewicza w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdrój
7. Albert Marciniak Technikum w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara "Rudego" w Kaliszu
8. Nikola Flizak Branżowa Szkoła I Stopnia nr 30 w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym nr 1 im. Jana Matejki w Krakowie
9. Mateusz Szklarczyk Technikum w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach
10. Faustyna Olejarz Branżowa Szkoła I Stopnia w Zespole Szkół Spożywczych i Biznesowych im. Marii Curie - Skłodowskiej w Jarosławiu
11. Norbert Gniewek Technikum w w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie
12. Sonia Krzemień Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie
13. Maksym Diachenko Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie
14. Šimon Nykl Střední škola gastronomie a obchodu Zlín, Czechy
15. Viktor Vaśina Střední škola gastronomie a obchodu Zlín, Czechy
16. Vivian Bodbvá Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin, Słowacja
17. Alisa Bilyk Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy
18. Erik Gaspar Stredná odborná škola služieb, Prešov, Słowacja
Kelner
1. Emilia Jankowicz, Aleksandra Konieczna Technikum im. dra. Józefa Aleksiewicza w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdrój
2. Nadia Ratowska, Daniel Pyka Technikum w Zespole Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej w Chorzowie
3. Natalia Łuczak, Julia Soból Technikum w Zespole Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej
4. Martyna Bogacz, Oliwia Drońska Branżowa Szkoła I Stopnia w Zespole Szkół Spożywczych i Biznesowych w Jarosławiu
5. Amelia Bara, Kinga Brzyska Technikum Nr 1 w Zespole Szkół Spożywczych i Biznesowych im. Marii Curie-Skłodowskiej w Jarosławiu
6. Magdalena Pluta, Kamil Leja Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie
7. Gabriela Machno, Piotr Bulicz Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida w Krakowie
8. Tereza Urbanová, Sara Garguláková Střední škola gastronomie a obchodu Zlín, Czechy
9. Vanessa Štrbăkovă, Vanesa Mală Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin, Słowacja
10. Silvie Pospíšilová, Sebastián Trmač Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy
Barman
1. Natalia Olejarz Technikum nr 4 w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi
2. Kuba Bochenek Technikum w Zespole Szkół nr 1 im. KEN w Nowym Sączu
3. Maria Jurkiewcz Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. prof. Odona Bujwida Kraków
4. Marcin Drabik IV Technikum Gastronomiczne w Zespole Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Bohaterów Monte Cassino w Lubniu
5. Maja Jakubowska Technikum Hotelarskie w Noworudzka Szkoła Techniczna w Nowej Rudzie
6. Patryk Brózda Technikum w Zespole Szkół Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach
7. Aron Ogiela Technikum w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Sułkowicach
8.Wiktoria Śmietana Branżowa Szkoła I Stopnia w Zespole Szkół Techniczno-Ekonomicznych im. Mikołaja Reja w Myślenicach
9. Mateusz Puto Technikum w Zespole Szkół im. ks. Józefa Tischnera w Dobczycach
10. Karolina Biczak Technikum w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach
11. Oleksandr Poliak Technikum w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 im. mjr. Henryka Sucharskiego w Krakowie
12. Natálie Hnilicová Střední škola gastronomie a obchodu Zlín, Czechy
13. Natálie Přikrylová Střední škola gastronomie a obchodu Zlín, Czechy
14. Tomaš Malina Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin, Słowacja
15. Nela Stankušová Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o., Czechy
16. Sona Surmikova Stredná odborná škola služieb, Prešov, Słowacja
Szczegóły dostępne na stronie www.zsg1.pl.