Włoska uczta we Wrocławiu

Włoska uczta we Wrocławiu

W domu handlowym Renoma we Wrocławiu zadebiutowała restauracja ZUCCA. Lokal o powierzchni blisko 270 mkw.  zlokalizowany w sąsiedztwie restauracji Dinette wpasowuje się w ofertę wrocławskiego budynku.

Otwarcie restauracji w ramach autorskiego konceptu Karola Szafrańca dopełniło świąteczno-noworoczną ofertę gastronomiczną Renomy.

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Wrocławia przenosi gości w świat słonecznej Italii. ZUCCA to restauracja z pizzerią wyróżniająca się designem inspirowanym włoską estetyką lat 60., który oddaje klimat ?dolce far niente? - radości płynącej z prostych przyjemności. Wystrój nawiązuje do poszczególnych regionów Włoch, łącząc ich charakterystyczne cechy.

Goście mogą liczyć na kulinarne podróże za sprawą włoskiego szefa kuchni, który pochodzi z Apulii. Menu ZUCCA składa się z klasycznych dań kuchni włoskiej.

- Naszym celem było stworzenie lokalu, który stanie się synonimem włoskiej gościnności i smaku. Chciałem, aby nasi goście odbyli podróż w czasie do najlepszych stylowych miejsc z czasów włoskiego okresu prosperity. Przygotowaliśmy dla nich miejsce pełne prawdy, radości, kolorów i entuzjazmu. ZUCCA to projekt zupełnie inny od reszty naszych lokali -  ma nie tylko niepowtarzalne DNA z uwagi na wnętrza i menu, ale przede wszystkim fantastyczny zespół. Dzięki ich niezmordowanej energii, zaraźliwemu entuzjazmowi, pomysłowości i talentowi ZUCCA od pierwszego dnia zyskała popularność i szacunek klientów - podkreśla Karol Szafraniec, właściciel restauracji.

W sezonie letnim restauracyjna część południowej fasady budynku wzbogacona zostanie o ogródek zewnętrzny.