Warsztaty z szefem Davidem Gaboriaudem
9 kwietnia 2024 roku w Warszawie odbyły się warsztaty poświęcone europejskim wędlinom. Szef kuchni David Gaboriaud opowiedział o różnorodnych specjałach, a następnie pokazał, jak samemu je przygotować.
Europejskie wędliny, czyli niemal 500 specjałów, są wyrazem stylu życia budowanego od stuleci, opartego na czerpaniu przyjemności z jedzenia, dzieleniu się i dobrym towarzystwie. Ponadto są one świadectwem kreatywności i doskonałego know-how.
Francuska Federacja Producentów Wyrobów Wędliniarskich zorganizowała warsztaty kulinarne, w trakcie których wraz z szefem Davidem przygotowaliśmy mini croque monsieur z szynką cotto i camembertem z dodatkiem trufli, mule w sosie poulette z boczkiem oraz kaszankę francuską z przegrzebkami, puree z chrzanem z rukwią wodną.
Warsztaty European Deli Meat były nie tylko doskonałą okazją do poznania francuskich delikatesów, ale także szansą na wymianę doświadczeń i networking. Sprzyjała temu przyjemna atmosfera oraz degustacja.