Trwa Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2024
Dziś, 8 października 2024 roku, w Warszawie rozpoczął się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów! Ponad 100 wystawców, wielu szefów kuchni i właścicieli biznesów gastronomicznych - każdy znajdzie coś dla siebie!
Jak podkreślają organizatorzy, w programie wystąpienia, które zainteresują zarówno osoby stawiające pierwsze kroki w biznesie, jak i tych, którzy działają w nim od lat.
Tematy przewodnie tegorocznej edycji to: kuchnia włoska, zarządzanie restauracją z uwzględnieniem nowoczesnego przywództwa, a także produkt jako istotny element sukcesu. Jak ocenić i wybrać produkt do profesjonalnej kuchni? Jak z sukcesem prowadzić restaurację, kawiarnię, stołówkę? Jak zmienia się polski rynek gastronomiczny i jak skutecznie radzić sobie ze zmianą? Co to znaczy, że żywność jest bezpieczna? Na scenie wystąpią prelegenci, którzy spróbują odpowiedzieć na te pytania oraz branżowi eksperci, którzy wezmą udział w debatach.
Techniki wykorzystania tradycyjnych produktów w kuchni włoskiej zaprezentują: Andrea Camastra, Fabio Pantano, Livio Marino, Carlo Bognolo, Alan Penone, Maicol Guazzini, Carlo Asuni, Cristina Catese oraz Edoardo Mallozzi.
W tym roku zakres tematyczny Kongresu poszerzono o zagadnienie dla właścicieli kawiarni oraz cukiernio-kawiarni.
Ponadto uczestnicy spotykają się, by korzystać z części edukacyjnej oraz zapoznać się z aktualną ofertą dla HoReCa w części ekspozycyjnej. Możliwość posmakowania rynkowych nowości jest też ważnym atutem tego spotkania. W trakcie wydarzenia możliwe jest także poznanie oferty w zakresie wyposażenia dla gastronomii.