Ruszyły rezerwacje na wiosenny RestaurantWeek

Ruszyły rezerwacje na wiosenny RestaurantWeek

Nadchodzi jubileuszowa edycja Festiwalu! Wiosenna odsłona RestaurantWeek odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia 2025 roku. Na gości czekają autorskie trzydaniowe menu w specjalnych cenach.

Bycie Foodie to nie wybór - to powołanie! Jeśli czujesz, że restauracje to twoje środowisko naturalne, a spotkania przy stole zyskują na wartości, to RestaurantWeek jest właśnie dla Ciebie! - przekonują organizatorzy.

Born to Be Foodie to kolejna edycja Festiwalu, który od 10 lat inspiruje gości do odkrywania różnorodności smaków i otwierania się na nowe.

- Miniona dekada to czas niezwykłych spotkań przy stołach najlepszych restauracji oraz coraz odważniejszych eksploracji kulinarnych, które na stałe wpisały się w serca Foodies. To właśnie dzięki wam, na przestrzeni tych 10 lat, Festiwal stał się jednym z najważniejszych kulinarnych wydarzeń na świecie - podkreśla organizator. - Edycja Born to Be Foodie to coś więcej niż wydarzenie - to celebracja wszystkiego, co związane z jedzeniem. Festiwalowe spotkania są niepowtarzalną okazją, by spróbować czegoś nowego. I właśnie po to jesteśmy! Dlatego wiosną wspólnie odkrywajmy, dzielmy się i świętujmy 10 lat Festiwalu. Niech ponownie zachwycą nas nowe restauracje i smaki, a skala kulinarnych odkryć stanie się rekordowa! Przed nami kolejne smakowite dekady, które dostarczą jeszcze więcej radości i niezwykłych doznań. Zapraszamy wszystkich gości - wyruszcie z nami w dalszą kulinarną podróż po kolejne przygody! - dodaje.

W Festiwalu weźmie udział ponad 400 restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkrywać w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu.

Wśród festiwalowych restauracji znajdziemy m.in. białostockie Trzy Po Trzy w Kamienicy, Kurra i Regiment; bydgoskie 52 City Dinner, Gdańska 14, Lulu Bistro; krakowskie Novum Ristorante, Qrudo Food&Wine, La Forchetta na nowo; lubelskie Como, Bona, Holiday Inn; łódzkie Rebernia Ribs & Craft Beer, Hampton by Hilton Łódź City Center, Bagatela (Kolumna Park); poznańskie The Time, Zielona Weranda, Gusto; szczecińskie Bellevue, Restauracja Sowa, Jagiellonka; śląskie U Kelnerów (Katowice), Bistro Tickets (Pszczyna), 4 Pory Dnia (Tarnowskie Góry); warmińsko-mazurskie Lake Hill, Pałac Warlity, Sirocco; warszawskie Praski Butcher, Laba, Warszawski Sen by Mateusz Gessler; wrocławskie Giro Krakowska 182, Peruwiana, Gustaw; a także trójmiejskie Papieroovka Cider Garden (Gdańsk), Pelican (Sopot) oraz Fisherman (Sopot).

W menu nie zabraknie inspiracji najnowszymi trendami ani kulinarnych eksperymentów. Wśród festiwalowych dań znajdziemy zarówno klasyczne smaki w nowoczesnym wydaniu, jak i odważne, nieoczywiste połączenia składników. Sushi z pierogami, mięso z drukarki 3D, a może deser kawowy z czosnkiem?

Jak zaznaczają  organizatorzy, festiwalowe menu będzie dostępne w cenach o 50 proc. niższych niż w regularnej karcie. Z okazji 10-lecia Festiwalu na gości czeka trzydaniowe menu. Dodatkowo można również skorzystać z rabatu i z kartą Visa zapłacić do 40 zł mniej. Aby dokonać rezerwacji, należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek przewidziana jest na 90 minut.

Ponadto nadchodzi BreakfastWeek. Rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu śniadań rozpoczną się 18 lutego na stronie https://BreakfastWeek.pl. Festiwalowe śniadania zjesz w Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Szczecinie oraz we Wrocławiu i na Śląsku. Wydarzenie potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl.