
Rozpoczęły się targi Polagra 2025!
To już dziś - 24 września 2025 roku w przestrzeni Międzynarodowych Targów Poznańskich rozpoczęła się kolejna edycja targów Polagra. W programie m.in. kulinarne starcie, czyli Bitwa o Smak: Bloger vs. Szef Kuchni.
Przed nami trzy dni pełne emocji, wiedzy i inspiracji. Program szkoleń w strefie HoReCa pokaże różne oblicza gastronomii, ukazując ją jako sztukę, narzędzie komunikacji, a także wymagający biznes.
Targi Polagra przygotowały w tym roku nową Strefę POLAGRA horeca by Paweł Gruba. To przestrzeń, w której nie zabraknie praktycznych wskazówek dla biznesu. Kulinarna wiedza staje się w ten sposób pretekstem do przygotowania show.
To okazja, by spotkać ekspertów, influencerów i profesjonalistów, którzy podzielą się doświadczeniem i spojrzeniem na przyszłość branży.
Pierwszy dzień targów upływa pod znakiem kulinarnego widowiska, które łączy pasję gotowania i energię współzawodnictwa. Influencerzy kulinarni mierzą się z profesjonalnymi szefami kuchni w kulinarnych pojedynkach.
Z kolei na scenie Polagra nie brakuje debat dotyczących przede wszystkim przyszłości branży, zaczynając od systemu kaucyjnego, poprzez zrównoważony rozwój, na niemarnowaniu jedzenia, które staje się nowym standardem w branży kończąc.
Drugi dzień zapowiada się równie ciekawie - jednym z motywów przewodnich Strefy Polagra horeca by Paweł Gruba będzie znaczenie influencera w budowaniu własnej marki, kreowanie contentu, a także siła marki osobistej w gastro za pośrednictwem szefa kuchni. W programie również live cooking w wykonaniu Cristiny Catese wraz z szefami kuchni FIC (Federazione Italiana Cuochi).
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska - pawilon 8, nr 32.