Restaurant Week
Trwa festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach! Hasło tegorocznej odsłony wydarzenia brzmi: #FoodNewsGoodNews! Autorskie trzydaniowe menu w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce jest dostępne w festiwalowej cenie. Które restauracje warto odwiedzić w tej edycji?
Daj się wciągnąć w wir kulinarnych newsów w okazyjnej cenie! Restaurant Week jest rewelacyjną propozycją dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się wyjściem do topowych restauracji, nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu stworzone przez najlepszych szefów kuchni w okazyjnej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time + 10zł (dodatkowy rabat 15 zł od partnera czeka na końcu rezerwacji). W ramach rezerwacji każdy gość otrzyma koktajl lub bezalkoholową alternatywę.
Trzydaniowe menu w każdej restauracji to nie tylko posiłek, to opowieść o najnowszych trendach w gastronomii, odzwierciedlająca sukcesy i inspiracje szefów kuchni. Od lokalnych triumfów, przez międzynarodowe osiągnięcia, aż po osobiste opowieści kulinarnych mistrzów. Każde menu to przegląd topowych trendów w świecie restauracji.
Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku oraz na Warmii i Mazurach. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Redakcja magazynu Szef Kuchni jest nie tylko patronem medialnym, ale i uczestnikiem wydarzenia. Do tej pory odwiedziliśmy m.in.: restaurację W Tataraku, L33 bistro&bar, restaurację Cztery Pory Roku, BulwaR, Habeshawi Ethiopian Café and Restaurant oraz Festa Napoli.
Festiwal potrwa do 24 kwietnia 2024
Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl