
Poznańscy Kucharze Razem
Poznańscy Kucharze Razem to inicjatywa łącząca Szefów Kuchni prowadzących na co dzień renomowane i wysoko oceniane restauracje w Poznaniu. Pomysł wspólnego gotowania zrodził się podczas kolacji Transatlantyk i zaowocował kolejnymi kulinarnymi spotkaniami w Zagrodzie Bamberskiej, Restauracji Cucina, Restauracji Bazar 1838, Pałacu Mierzęcin oraz Restauracji The Time. Bohaterowie wieczoru to grupa znakomitych Szefów Kuchni znanych z mediów, warsztatów i programów kulinarnych, ale przede wszystkim z pasji do gotowania. Podczas jednego wieczoru zespół Szefów sprawnie pracujących razem w jednej restauracji tworzy dania w oparciu o hasło przewodnie dla zaproszonych Gości. Efektem wspólnej pracy jest menu degustacyjne składające się z siedmiu dań. Smak każdego dania podkreśla przygotowane specjalnie na tę okazję wino.
JEZIORA, LASY, ŁĄKI | POZNAŃSCY KUCHARZE RAZEM from Dziamski Studio on Vimeo.
Miejsce: Restauracja Lumiere / Hotel Edison
Zespół: 17 kucharzy
Termin: 22 kwietnia 2017, godzina 20.00
Menu: 7 dań degustacyjnych
Hasło przewodnie: "Jeziora, lasy, łąki"
Gospodarz wieczoru: Chef Jakub Kasprzak
Jakub Kasprzak - Gospodarz VI edycji kolacji Poznańscy Kucharze Razem Chef w Restauracji Lumiere. Młody, zdolny, ambitny, pełen pasji. Odbywał liczne praktyki w restauracjach m.in.: w USA, Kanadzie, Norwegii, Austrii. Brał udział w wielu konkursach kulinarnych. Uczestnik szkolenia w Institut Paul Bocuse w Lyon - Ecully.