Polska kadra juniorów na Olimpiadę Kulinarną

Polska kadra juniorów na Olimpiadę Kulinarną

Poznaliśmy skład Poland National Culinary Team Junior, który w przyszłym roku wystartuje w Pucharze Świata w Luksemburgu. Do kadry powołana została m.in. zwyciężczyni tegorocznej edycji konkursu Chefs en Or - Natalia Kalenik z Białegostoku.

Młodzi kucharze z całej Polski rywalizowali w formule black box, pracując pod presją czasu i oczu jury złożonego z  szefów kuchni, takich jak Bartosz Peter, Sebastian Krauzowicz czy Kurt Scheller.

Wyłoniono trzynastu młodych kucharzy oraz siedmioro asystentów - w tym Natalię, która pokazała swoje umiejętności, wygrywając tegoroczną edycję konkursu Chefs en Or.

- Natalia to osoba, która od razu przyciąga uwagę - nie tylko umiejętnościami, ale też podejściem do pracy. Ma w sobie spokój, skupienie i prawdziwą pasję do gotowania. Widać, że chce się uczyć i rozwijać, a przy tym świetnie odnajduje się w zespole. Jestem przekonany, że wniesie dużo dobrego do tej drużyny- mówi Bartosz Peter, trener kadry, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Wszystkie treningi kadry odbywają się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Zakwalifikowani kucharze - kadra juniorów

Jan Dróżdż - Warszawa

Dawid Cieśliński - Poznań

Natalia Pintera - Łódź

Anna Piskorz - Warszawa

Jacek Mania - Poznań

Mateusz Wilczewski - Gdańsk

Jacek Woźny - Poznań

Marcin Klóska - Gorzów

Robert Szczałba - Kraków

Bartosz Sokołowski - Kołobrzeg

Karolina Loba - Warszawa

Leon Tyrała - Kielce

Asystenci:

Joanna Kaniecka - Kielce

Natalia Kalenik - Białystok

Michał Jerzak - Warszawa

Franciszek Kaczmarski - Warszawa

Bartłomiej Drewnowski - Warszawa

Daniel Mróz - Zgorzelec

Aleksandra Taradejna - Warszawa