
Nowy szef kuchni Hotelu Seidorf
Stanowisko szefa kuchni w Restauracji Szyszka w Hotelu Seidorf w Sosnówce objął Piotr Bińczycki. Minimalizm rodem ze Skandynawii, lokalność i sezonowość - to cechy charakterystyczne jego kuchni.
Piotr Bińczycki zastąpił na stanowisku Daniela Ottlika. Nowy szef kuchni Hotelu Seidorf przez 13 lat doskonalił swój warsztat w Norwegii, m.in. w restauracji Maaemo. W Polsce pracował w Wierzynku, współtworzył zespół Heart by Amaro w Zakopanem, a także kierował kuchnią hotelu SPA Dr Irena Eris w Polanicy-Zdroju.
Dziś, jako szef kuchni Restauracji Szyszka w Hotelu Seidorf, tworzy kulinarne doświadczenia zakorzenione w lokalnych produktach i naturze Karkonoszy. Gotowanie traktuje jak sztukę - to forma wyrazu, emocji i budowania relacji - czytamy w komunikacie udostępnionym w mediach społecznościowych Hotelu Seidorf.