Nowy lokal sieci Zdrowa Krowa

Nowy lokal sieci Zdrowa Krowa

Znana w Polsce sieć franczyzowa rozszerza swoje portfolio o kolejny lokal w stolicy. Jest to punkt usytuowany w warszawskich Złotych Tarasach, a jego właścicielem jest Michał Kuczyński, który posiada już dwie inne restauracje w mieście. Są nimi Zdrowa Krowa Warszawa Wola, a także Smile&Wine Port Praski.

Złote Tarasy są bardzo atrakcyjną lokalizacją dla branży gastronomicznej ze względu chociażby na swoje położenie. Lokalizacja w samym centrum Warszawy przyciąga nie tylko podróżujących, ale również osoby odwiedzające galerię w celach zakupowych lub gastronomicznych. Dodatkowo w okolicy znajduje się wiele biurowców. Do tego Złote Tarasy są dobrze skomunikowane z resztą miasta oraz posiadają dogodne godziny otwarcia.

- Gdy Złote Tarasy zaproponowały nam wynajem lokalu, zainteresowaliśmy się tą propozycją od razu. Pomimo obniżonej liczby klientów i wysokich kosztów, w dobrych galeriach handlowych nadal panuje duży ruch. Dzięki temu, że nasza restauracja jest częścią sieci, podjęliśmy rozmowy ze Złotymi Tarasami, które były zainteresowane wprowadzeniem dokładnie takiego samego konceptu, jaki oferujemy - mówi Michał Kuczyński, właściciel restauracji. - Jesteśmy przekonani, że nowy lokal w Złotych Tarasach będzie idealnym miejscem dla osób, które cenią sobie zdrowe jedzenie i poszukują wyjątkowych smaków. Dzięki naszemu doświadczeniu i wiedzy w branży gastronomicznej jesteśmy w stanie zapewnić wysoką jakość i doskonałą obsługę w każdym z naszych lokali.

Co znajdą goście restauracji w ofercie menu? Z pewnością szeroki wybór dań, w tym podstawę kuchni Zdrowej Krowy, którą jest wołowina. Karta została wzbogacona także o sałatki, dania vege, keto czy tez paleo. Wszystko to, by sprostać wymaganiom coraz większej liczby osób, szukających zdrowej diety.

- Wszystkie lokale Zdrowej Krowy charakteryzują się wysokiej jakości składnikami, a przede wszystkim doskonałą wołowiną. Niemniej jednak aktywnie obserwujemy trendy w dziedzinie żywienia i zauważamy wyraźny wzrost zainteresowania fleksitarianizmem i wegetarianizmem. Bez wątpienia, nasze menu odzwierciedla te zmiany i oferujemy wiele propozycji dla osób, które unikają lub ograniczają mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego. W naszej ofercie znajdują się propozycje wegańskie przygotowywane na bazie naszych autorskich zamienników mięsa, a także keto i paleo. Dodatkowo wprowadziliśmy produkty bezglutenowe, aby sprostać wymaganiom naszych gości. Mamy ambitne plany na rozwój tych trendów, które z pewnością zaskoczą i usatysfakcjonują zarówno naszych stałych, jak i nowych gości - zauważa Ewa Michalska, Brand Manager sieci Zdrowa Krowa.

Pod szyldem Zdrowej Krowy działa obecnie trzynaście restauracji m.in. w Warszawie, Katowicach, Bielsku-Białej, Pucku i Krakowie. Prowadzi ona trzy modele współpracy - restaurację Zdrowa Krowa, Street Slow Food Zdrowa Krowa (punkt w food court lub food truck), a także restaurację premium Smile&Wine. W tym roku siec planuje powiększyć się o kilka kolejnych lokalów.

- Dzięki różnorodnym konceptom możemy dostosować profil działalności do konkretnej lokalizacji. Nasze inwestycje zależą również od dostępnego budżetu, zaczynając od ekonomicznego food trucka, a kończąc na restauracji premium - mówi CEO sieci Zdrowa Krowa, Robert Kuc. - Nowa restauracja w Złotych Tarasach wpisuje się w plany rozwoju i cele, jakie stawiamy sobie jako sieć na 2023 rok. Planujemy otwarcie co najmniej kilku nowych punktów, w tym food trucków, a także uruchomienie marek wirtualnych. W najbliższych miesiącach będziemy także koncentrować się na intensywnej pracy nad poprawą standardów, centralizacją dostawców oraz employer brandingiem. Naszym celem jest pozyskanie nowych pracowników, którzy chcą związać się z naszą marką na dłużej i zapewnić naszym Gościom najwyższą jakość obsługi.

Zdrowa Krowa jest nie tylko restauracją, ale także marką oferującą możliwości współpracy franczyzowej. Sieć zachęca do udziału w cyklicznie organizowanych webinarach. Najbliższe spotkanie odbędzie się 11 maja o godz. 20:00.