Nowa restauracja w hotelu The Westin Warsaw
Hotelowe restauracje nie przestają zaskakiwać. Czym zaskoczy nas Terra - nowy lokal w hotelu The Westin Warsaw?
Menu zlokalizowanej w pięciogwiazdkowym hotelu The Westin Warsaw restauracji bazuje na daniach inspirowanych kuchniami krajów Morza Śródziemnego i Bliskiego Wschodu. Terra zastąpiła tym samym dawną restaurację Fusion, odchodząc od azjatyckiego sznytu i przerzucając się na wyraziste smaki i aromaty.
Za koncept kulinarny odpowiada szef kuchni hotelu Janusz Korzyński, który w The Westin Warsaw pracuje od momentu otwarcia obiektu, czyli od ponad dwóch dekad. Za stworzenie nowej karty odpowiada również szef kuchni restauracji - Rafał Grzyb.
Co znajdziemy w menu? W karcie Terry królują potrawy m.in. z Izraela, Turcji, Grecji, Włoch czy Maroka, takie jak Muhammara, delikatna feta z miodem i chili, musaka, grillowane krewetki czy spaghetti za?tar. Mimo to w menu zostają pozycje, które cieszyły się największą popularnością, w tym sushi, steki i owoce morza, bliny z kawiorem czy ostrygi.
Aby doświadczenie kulinarne było pełne, opracowano także kartę alkoholi, w której nie brakuje win naturalnych oraz koktajli.
Fot: Terra Warsaw