Nadchodzi Halloween!
To doskonała okazja nie tylko do udekorowania restauracji, ale także do zorganizowania imprezy tematycznej, a tym samym zwiększenia weekendowego obrotu. Zombie party, koktajle przypominające krew, halloweenowe finger foody i wydrążone dynie na parapecie.
31 października to szczególny dzień dla miłośników strachów i dreszczyku emocji. Tego dnia królują wydrążone dynie, duchy, wampiry, czarownice, nietoperze i trupie czaszki. Jak wykorzystać strachy w promocji swojego lokalu? W tym roku Halloween wypada we wtorek, dlatego można zorganizować wyjątkowe atrakcje wcześniej - od piątku do niedzieli.
Oczywiście, wystrój to podstawa. Myśląc o organizacji tego typu wydarzenia, musimy wziąć pod uwagę motywy, które najlepiej wpasują się w klimat. Elementami dekoracji lokalu na Halloween mogą być duchy, pajęczyny, nietoperze i czarownice. Jednak, jeśli nie chcemy iść na całość, wystarczą wydrążone dynie albo kilka małych akcentów, takich jak świeczki czy serwetki. Co odważniejsi mogą przebrać pracujących kelnerów za halloweenowe postaci. Taki ruch z pewnością pozwoli zyskać uznanie gości.
Każda impreza tematyczna wymaga specjalnych przekąsek i napojów. Tutaj idealnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju finger foody oraz przystawki. Jeśli będą dodatkowo nawiązywały do motywów jesieni i Halloween - plus dla Ciebie i Twojego lokalu. Oczywiście nie powinno zabraknąć tematycznych drinków z halloweenowymi dodatkami. Zaskoczysz goście nie tylko smakiem, ale przede wszystkim sposobem serwowania.