Meksyk w sercu Poznania
W centrum poznańskich Jeżyc została dziś otwarta restauracja serwująca dania kuchni meksykańskiej. Co ją wyróżnia?
Otwarcie meksykańskiej restauracji La Nina to nie lada gratka dla fanów wyrazistych smaków i pikantnych przypraw. Nowo powstała restauracja wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i designem wnętrza. Jest ono utrzymane w intensywnych barwach. Nie brakuje kojarzących się z Meksykiem motywów - kaktusów, trójkolorowej flagi czy figurek Matki Bożej z Guadalupe.
W menu poza klasykami meksykańskiego street foodu znajdziemy m.in. takie smakołyki jak serowe quesadille z pico de gallo, fasolą i cheddarem czy birria pizza w zestawie z pastą z awokado, śmietaną limonkową i sosem birria. Ponadto z fuzji kuchni meksykańskiej i japońskiej, za sprawą współpracy restauracji La Nina z Ramen-Ya powstał birria ramen, czyli intensywny mięsny bulion z szarpaną wołowiną, jajkiem, jalapeno, nachosami oraz salsą z cebuli i kolendry.
W ofercie deserowej królują churros z cukrem cynamonowym lub w wersji z sosem czekoladowym.