Meidan Siboni autorem nowego menu w Panorama Sky Bar

Meidan Siboni autorem nowego menu w Panorama Sky Bar

Panorama Sky Bar, położony na 40. piętrze hotelu Presidential, zaprasza gości do nowej odsłony koktajlbaru pod przewodnictwem Meidana Siboni. Sushi master wnosi ze sobą pasję, techniczną precyzję i autorską wizję.

Meidan Siboni udoskonalał swoje rzemiosło na stażach w Japonii. Jego kulinarna wizja łączy minimalistyczną estetykę kuchni japońskiej z wpływami europejskimi i śródziemnomorskimi.

- Bohaterami moich dań są głównie ryby i owoce morza. Przygotowuję je jak najprościej, ale tak, by każda potrawa opowiadała historię i wzbudzała emocje - mówi Siboni, podkreślając, że menu zostało stworzone z myślą o harmonii smaków z autorskimi koktajlami w Panorama Sky Bar.

Wybrane pozycje z premierowego menu Panorama Sky Bar:

  • Antonius caviar - kawior podany z cr?me fraîche, blinami i jadalnym złotem
  • Sushi Bites - zestaw delikatnie podsmażonego tuńczyka, łososia i yellowtail na ryżu sushi
  • Bluefin tuna tartelette - mini tarta z tuńczykiem bluefin, emulacją nori i odrobiną kawioru
  • Gillardeau oyster - ostryga serwowana z salsą z imbiru i zielonego jabłka oraz kawiorową perłą limonki
  • Tuna tataki - cienko krojony tuńczyk z awokado, ogórkiem, imbirem i yuzu 
  • Shrimp har gao - krewetkowe pierożki z aksamitnym bulionem krabowym i nutą słodkiego chili

Autorskie menu, którego autorem jest szef Meidan Siboni, wpasowuje się w klimat lokalu, łącząc azjatyckie inspiracje z europejską nutą fine diningu.