Live cooking na Śnieżce

Live cooking na Śnieżce

3 lutego 2025 roku odbyło się charytatywne gotowanie w sercu gór. Celem akcji było wsparcie podopiecznych z Domu Pomocy Społecznej w Szarczu.

Szefowie kuchni, w składzie: Dawid Łagowski, Przemysław Szwak, Tomasz Zdrenka oraz Paweł Kaczmarek, gotowali u podnóża Śnieżki. Inicjatywa stanowiła akcję charytatywną w ramach pomocy dla DPS Szarcz.

- Całe wydarzenie przebiegło bardzo pomyślnie, akcja cieszyła się dużym powodzeniem i zainteresowaniem. Wspólnie z Dawidem zakończymy całą inicjatywę warsztatami kulinarnymi z podopiecznymi Domu Pomocy w Szarczu - podsumowuje Przemysław Szwak, szef kuchni restauracji Retro w Obornikach Śląskich.

Uczestnicy charytatywnej eskapady wyruszyli czarnym szlakiem uzbrojeni w niezbędny sprzęt oraz produkty do przyrządzenia rozgrzewającego żurku.

Za prowadzenie akcji odpowiadała Paweł Gruba.