Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już wkrótce
Już wkrótce, 27 marca 2024 roku, odbędzie się druga edycja konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego, wydarzenia dla młodych adeptów sztuki kulinarnej. Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego ponownie zagości w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle k. Warszawy. Jego ideą jest promowanie polskiej wołowiny i wieprzowiny.
O puchar walczyć będzie dziesięć dwuosobowych drużyn, które przygotują przystawkę na bazie mięsa wołowego i danie główne z wykorzystaniem wieprzowiny. Jury składające się z doświadczonych szefów kuchni (Jarosław Walczyk, Kurt Scheller, Robert Sowa, Teo Vafidis i Bartłomiej Gora) oraz przedstawiciela Związku Polskie Mięso ocenią przygotowane dania i wyłonią laureatów konkursu.
Organizatorem i pomysłodawcą wydarzenia jest Związek Polskie Mięso, a za jego realizację odpowiada Akademia Kulinarna Marcina Budynka.