Kulinaria dla WOŚP
Guilty Pleasure to e-book charytatywny zawierający 12 przepisów na dania godne restauracji z gwiazdką Michelin, jednak łatwych do przygotowania w domowym zaciszu. Klarownie formułowane receptury ilustrują wysmakowane estetycznie fotografie. Cały dochód ze sprzedaży wesprze tegoroczną zbiórkę WOŚP.
Właścicielka restauracji Las i cukierni Dolci, Magdalena Skała, uruchomiła projekt charytatywny Guilty Pleasure, specjalnie na 32. Finał WOŚP.
- Pomysł na tego e-booka powstał, gdy leżałam z tygodniową Janką w szpitalu. Dzięki WOŚP mogłam wygodnie spać obok niej na rozkładanym fotelu, podczas gdy moja córka korzystała ze sprzętu medycznego z czerwonym sercem. Zawsze wspierałam działania WOŚP lokalnie, ale tym razem postanowiłam podnieść sobie poprzeczkę. Zależało mi na tym, by zrobić coś, co zyska większy rozgłos i tym samym pozwoli mi uzbierać większą sumę. Postanowiłam podzielić się tym, czym zajmuję się z pasją od lat, co płynie prosto z mojego serca, czyli zaprosić wszystkich na ucztę kulinarną - mówi Magdalena Skała.
E-book Guilty Pleasure powstał dzięki połączonym siłom Restauracji LAS i Studia Dolci, we współpracy z uczestnikiem 7. edycji programu Top Chef Danielem Wanke, fotografką Margo Słowik i graficzką Pauliną Hanzel. Guilty Pleasure zawiera autorskie przepisy, które nie były nigdzie wcześniej publikowane. A wśród nich przystawki, dania główne i słodkości.
E-book jest dostępny tylko na rzecz 32. Finału WOŚP. Nie będzie on później dostępny w regularnej sprzedaży. Wpłacając pieniądze do e-skarbonki utworzonej przez restaurację Las, każda osoba otrzyma w zamian e-booka. Każdy sprzedany egzemplarz Guilty Pleasure to kolejna cegiełka w walce z chorobami płuc.