Konkurs Host Hotel Restaurants
W dniach 26-27 listopada 2024 roku w Cukrowni Żnin odbędzie się HOST - nowe wydarzenie w sektorze HoReCa. Zaplanowano dwa konkursy kulinarne: dla profesjonalistów oraz dla uczniów szkół gastronomicznych. Czas na przyjmowanie zgłoszeń upływa 31 października 2024 roku.
Konkurs HOST HOTEL RESTAURANTS skierowany dla profesjonalistów odbędzie się 26 listopada, natomiast 27 listopada do rywalizacji przystąpią młodzi adepci sztuki kulinarnej - uczestnicy HOST SCHOOL. W obydwu konkursach weźmie udział 6 dwuosobowych zespołów.
Zadaniem uczestników będzie przygotowanie przystawki, dania głównego i deseru w ciągu pięciu godzin, wykorzystując produkty obowiązkowe zapewnione przez organizatora. Będą to: dorsz atlantycki filet b/s oraz macki kałamarnicy Humboldta w przystawce, serce krzyżowej wołowe i grasica cielęca w daniu głównym oraz czekolada deserowa, mleczna lub biała do wykorzystania w deserze. Z kolei uczniowie będą musieli przygotować dania, w których znajdzie się: kurczak kukurydziany cały klasa A w daniu głównym oraz czekolada deserowa, mleczna lub biała w przypadku deseru.
W gronie jury zasiądą: Artur Skotarczyk, Joanna Ochniak, Martin Gimenez Castro, Bartosz Peter, Michał Świerad oraz Paweł Salomon. Sędziowie techniczni to Bartłomiej Witkowski i Dawid Wojciechowski. W roli prowadzącego wystąpi Karol Okrasa.
Szczegółowe informacje, formularze zgłoszeniowe oraz regulaminy konkursów są dostępne na stronie: https://www.cukrowniaznin.pl/host-2024