Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2025

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2025

Wydarzenie ma na celu przede wszystkim wymianę wiedzy i doświadczeń zawodowych. To okazja do poznania inspiracji od szefów kuchni jak m.in. Karol Okrasa, Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński. Kongres to święto polskiej gastronomii!

Już 7 października 2025 roku gastronomia będzie obchodzić swoje nieoficjalne święto, spotykając się na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów. Od lat merytoryczny program wydarzenia i bogata reprezentacja dostawców produktów i rozwiązań przyciągają szerokie grono przedstawicieli branży gastronomicznej.

- Na Kongresie mamy okazję spotkać się z szefami kuchni, restauratorami, kucharzami, menedżerami restauracji oraz właścicielami kawiarni i cukierni, by spojrzeć wspólnie i pewnie w przyszłość. Nasze wydarzenie łączy unikalną na polskim rynku HoReCa formułę konferencji i targów, ale przede wszystkim dostarcza branży gastronomicznej platformę spotkań i wymiany myśli - mówi Agnieszka Huszczyńska z ramienia KSKiR.

W ramach programu nadchodzącej edycji Kongresu w roli mówców wystąpią m.in. szefowie kuchni: Karol Okrasa, Adam Chrząstowski i Ernest Jagodziński. Zaplanowano też debaty poświęcone tematom, takim jak praca w gastronomii oczami młodych kucharzy, zderzenie świata influencerów i restauratorów i wypalenie zawodowe w gastronomii, o którym niechętnie się mówi, ale niestety wydaje się dotykać coraz więcej osób.

Ponadto organizatorzy zaplanowali debaty w nowej, bardziej interaktywnej formule. Po każdej z nich będzie można zadawać pytania uczestnikom i wchodzić z nimi w dyskusję. Po raz pierwszy organizatorzy Kongresu oddają też głos młodemu pokoleniu.

- Dotąd słuchaliśmy, co starsi mają im do zarzucenia. Jesteśmy gotowi poznać punkt widzenia młodych - dodaje Agnieszka Huszczyńska.

Udział w kongresie jest bezpłatny dla przedstawicieli gastronomii. Wydarzenie ma charakter zamknięty i jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla szefów kuchni, kucharzy, restauratorów, menedżerów restauracji oraz właścicieli kawiarni i cukierni. Rejestracja uczestników Kongresu, która ruszy w kwietniu, jest obowiązkowa.

Wszystkie informacje oraz panel rejestracyjny zainteresowani znajdą na stronie: www.kongresszefowkuchni.pl.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.