Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2024 coraz bliżej
Do Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów pozostał niespełna tydzień! Już 8 października w Warszawie odbędzie się doroczne święto gastronomii. Nie zabraknie wystąpień, które zainteresują zarówno osoby stawiające pierwsze kroki w biznesie, jak i tych, którzy działają w nim od lat - podkreślają organizatorzy.
Ponad 100 wystawców, wielu szefów kuchni i właścicieli biznesów gastronomicznych. W tym roku zakres tematyczny Kongresu poszerzono o zagadnienie dla właścicieli kawiarni oraz cukiernio-kawiarni, a także uwzględniono znaczenie przywództwa na miarę XXI wieku.
Jednym z tematów przewodnich Kongresu będzie kuchnia włoska. Innowacyjne techniki wykorzystania tradycyjnych produktów w kuchni włoskiej zaprezentują:Andrea Camastra, Fabio Pantano, Livio Marino, Carlo Bognolo, Alan Penone, Maicol Guazzini, Carlo Asuni, Cristina Catese oraz Edoardo Mallozzi.
Prelekcję pod tytułem "Słodki biznes. Jak otwierać i prowadzić kawiarnio-cukiernię?" poprowadzi Janusz Profus. Opierając się na wieloletnim doświadczeniu, mistrz cukiernictwa podzieli się spostrzeżeniami i podpowie, jakich błędów unikać. Z kolei o motywację uczestników do działania zadba Jacek Walkiewicz.
Kluczowe aspekty przywództwa w XXI wieku poruszy generał Mieczysław Bieniek. Jak informują organizatorzy, w wystąpieniu podkreśli znaczenie budowania zaufania przez liderów. Skupi się na autentyczności jako fundamencie wiarygodności i konsekwencji w działaniach przywódców.
Generał omówi również zdolność szybkiego dostosowywania się do zmieniających się warunków i środowiska bezpieczeństwa jako podstawę przetrwania i osiągania przewagi. Podkreśli tym samym, że organizacje muszą jednocześnie optymalizować teraźniejszość i tworzyć innowacyjną przyszłość. Ponadto w wystąpieniu zostanie wskazana rola lidera w tworzeniu strategii, kultury organizacyjnej, a także procesów kadrowych.
Udział w Kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Obowiązuje rejestracja. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.
Wszystkie informacje oraz panel rejestracyjny można znaleźć na stronie www.kongresszefowkuchni.pl.