
Konferencja - HoReCa w architekturze
Już 26 marca 2025 roku w Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie odbędzie się konferencja poświęcona sektorowi HoReCa w architekturze. Prezentacje dla architektów poprowadzą specjaliści z branży, wskazując na jakie aspekty zwrócić uwagę, aby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów.
Restauracje, kawiarnie, hotele, pensjonaty i miejsca przygotowania cateringu to obiekty, których realizacja oznacza zarówno wzywania estetyczne czy emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników, jak i specyficzne potrzeby funkcjonalne lub techniczne, których przestrzeń wymaga z punktu widzenia użytkowników, specyficznych przepisów regulujących ich funkcjonowanie oraz wymogi komercjalizacji.
W programie konferencji nie zabraknie tematów związanych z projektowaniem doświadczenia gości, a także tworzeniu przestrzeni bez barier - dostępnych dla gości o zróżnicowanych potrzebach. Ponadto zaproszeni eksperci z branży poruszą tematy, takie jak: wyposażenie wnętrz w branży HoReCa i hospitality, przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych, a także przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych.
Ramowy program konferencji
- 9:30-10:00 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.
Piotr Grajewski, Grajewski Consulting
- 10:00-10:20 Hotel bez barier- przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI.
Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi
- 10:20-10:50 Design synestetyczny - architektura przyszłości.
Anna Milczarek, studio projektowe AFORM
- 10:50-11:15 Przerwa kawowa
- 11:15-11:35 Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality- na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa.
Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design
- 11:35-12:05 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca- porady dla architektów.
Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt
- 12:05-12:25 Prezentacja firmy Winterhalter.
Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska
- 12:25-12:40 Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych - porady dla architektów.
Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport.
- 12:40-13:10 Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych- porady dla architektów.
Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt
- 13:10-13:40 Przestrzenie hospitality w biurowcach- doświadczenia szefa kuchni.
Michał Fabiszewski, Sodexo
- 13:40-14:20 Oczekiwania inwestorów od architektów w projektowania stref Wellness i Spa.
Aneta Muller, SPA Consulting
- 14:20-15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer
Szczegółowy program i zapisy się na konferencję dostępne na stronie https://sztuka-architektury.pl/article/18192/konferencja-horeca-w-architekturze.