Konferencja - HoReCa w architekturze

Konferencja - HoReCa w architekturze

Już 26 marca 2025 roku w Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie odbędzie się konferencja poświęcona sektorowi HoReCa w architekturze. Prezentacje dla architektów poprowadzą specjaliści z branży, wskazując na jakie aspekty zwrócić uwagę, aby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów.

Restauracje, kawiarnie, hotele, pensjonaty i miejsca przygotowania cateringu to obiekty, których realizacja oznacza zarówno wzywania estetyczne czy emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników, jak i specyficzne potrzeby funkcjonalne lub techniczne, których przestrzeń wymaga z punktu widzenia użytkowników, specyficznych przepisów regulujących ich funkcjonowanie oraz wymogi komercjalizacji.

W programie konferencji nie zabraknie tematów związanych z projektowaniem doświadczenia gości, a także tworzeniu przestrzeni bez barier - dostępnych dla gości o zróżnicowanych potrzebach. Ponadto zaproszeni eksperci z branży poruszą tematy, takie jak: wyposażenie wnętrz w branży HoReCa i hospitality, przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych, a także przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych.

Ramowy program konferencji

  •  9:30-10:00 Budowanie Guest Experience przestrzeni w branży HoReCA i Hospitality. Współpraca architekta z inwestorem.

Piotr Grajewski, Grajewski Consulting

  • 10:00-10:20 Hotel bez barier- przyjazny dla wszystkich gości, przykłady HEWI.

Maciej Jaworski, Dyrektor Handlowy firmy Hewi

  • 10:20-10:50 Design synestetyczny - architektura przyszłości.

Anna Milczarek, studio projektowe AFORM

  •   10:50-11:15 Przerwa kawowa
  •   11:15-11:35 Wyposażenie wnętrz w branży HoReCA i Hospitality- na co zwracać uwagę. Perspektywa projektanta wzornictwa.

Łukasz Paszkowski, Łukasz Paszkowski Design

  •  11:35-12:05 Przestrzenna i techniczna organizacja ciągu technologicznego w branży Horeca- porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 12:05-12:25 Prezentacja firmy Winterhalter.

Eryk Jóźwiak, Regionalny Dyrektor Sprzedaży, Winterhalter Polska

  • 12:25-12:40 Przestrzenna i techniczna organizacja sal konferencyjnych - porady dla architektów.

Piotr Koziorowski, Golden Tulip Warsaw Airport.

  • 12:40-13:10 Przestrzenna i techniczna organizacja restauracji pracowników w budynkach biurowych- porady dla architektów.

Dr inż. Barbara Koziorowska-Abramczyk, Gastro-projekt

  • 13:10-13:40 Przestrzenie hospitality w biurowcach- doświadczenia szefa kuchni.

Michał Fabiszewski, Sodexo

  • 13:40-14:20 Oczekiwania inwestorów od architektów w projektowania stref Wellness i Spa.

Aneta Muller, SPA Consulting

  • 14:20-15:00 Zakończenie konferencji i biznes mixer

Szczegółowy program i zapisy się na konferencję dostępne na stronie https://sztuka-architektury.pl/article/18192/konferencja-horeca-w-architekturze.