Kolejny medal Polaków na Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2024!
Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy podbija Stuttgart, zdobywając kolejny medal - srebro.
To osiągnięcie świadczące nie tylko o pasji, zaangażowaniu i kulinarnych umiejętnościach, ale i o determinacji, która pozwoliła naszej drużynie zdobyć upragniony medal.
Tym razem Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy sięgnęła po medal w kategorii Chef's Table. Jak zrelacjonował za pośrednictwem mediów społecznościowych menedżer drużyny - Sebastian Krauzowicz, nasi szefowie kuchni przygotowali stoły będące podróżą od morza do Tatr. Wśród propozycji znalazły się między innymi finger foody i platery, a na nich polskie raki. Znalazło się także miejsce na przekąskę wegańską oraz deser, którego tematem przewodnim była jagodzianka. Wisienką na torcie okazała się rzeźba autorstwa Angeliki Chwyć nawiązująca do morskich i górskich akcentów.
Gratulujemy!
Fot: Poland National Culinary Team