Karnawałowa uczta w restauracji Gan bei
Karnawał to najlepszy czas na celebrowanie życia w otoczeniu wybornego jedzenia. Okazją, która dodatkowo wzmocniła tegoroczną końcówkę karnawału są obchody Chińskiego Nowego Roku. Kumulację tych hucznych tradycji skutecznie wykorzystała restauracja Gan bei, organizując wieczór pełen smakowitych atrakcji!
W Gan bei odbyła się karnawałowa uczta dla podniebienia, połączona ze świętowaniem Nowego Roku. W sercu Warszawy zawrzało od wielkiego ucztowania i celebracji. Kulinarna podróż po Chinach, Japonii, Indiach, Tajlandii i innych zakątkach kontynentu azjatyckiego przyciągnęła prawdziwych miłośników Orientu. W czym rozsmakowali się goście podczas karnawałowej kolacji?
W pierwszej kolejności zostały podane zimne przystawki takie jak Sake tataki, Beef tataki oraz Seafood Seviche. Następnie goście mogli rozsmakować się w wariacjach sushi (Rainbow Dragon, Kakiage Łosoś, Mamenori Avocado Tartare), które przygotował Petro Gudzovatyi. To jeden z bardziej utalentowanych szefów kuchni sushi, posiadający profesjonalny certyfikat AJSA | WSII (All Japan Sushi association) otrzymany w 2018 roku w Japonii. Kolejnym doświadczeniem były dania główne. Na stole pojawiła się kaczka po pekińsku z chińskimi naleśnikami, ogórkami, zieloną cebulą i sosem pekińskim, ostra chrupiąca cukinia w sosie śliwkowym z chili, krewetki tygrysie w tajskim sosie curry oraz ryż i rajta. Zwieńczeniem całej uczty był deser, czyli perełki tapioki oraz mochi.
Jak dobrze wiemy, tym bez czego nawet najlepsze jedzenie nie zrobi wyjątkowego wrażenia, jest atmosfera miejsca. Klimat rodem z obchodów Chińskiego Nowego Roku, rozgrzewające rytmy muzyki oraz opowieści o tym, co łączy, o jedzeniu.
Przedstawiciele restauracji Gan bei zachęcają, by razem z nimi wejść do świata ponad 200 dań kuchni indochińskiej, dostosowanych do gustów europejskich i odnaleźć swoje ulubione smaki w azjatyckim wydaniu!