Grzybobranie dla Gastronomii tuż, tuż
Już 22 września 2024 roku w Villi Leśne Ustronie w Lubiszewie Tczewskim rozpocznie się VI edycja Grzybobrania dla Gastronomii. Wydarzenie, zrzeszające miłośników leśnych smaków i sportu, potrwa do 24 września. Kto zasiądzie w jury?
Grzybobranie dla Gastronomii to inicjatywa, której celem jest spotkanie przedstawicieli branży gastronomiczneji turystycznej połączone z warsztatami kulinarnymi, a także sportową rywalizacją. Podczas tegorocznej edycji będzie możliwość nawiązania kontaktu z kilkudziesięcioma szefami kuchni oraz cukierni z całej Polski.
Jak zapowiadają organizatorzy, jednym z ważniejszych punktów nadchodzącej edycji wydarzenia będzie trzecia odsłona konkursu dla szkół gastronomicznych. Przewodniczącym tegorocznego jury został Marcin Popielarz, chef patron gdyńskiej restauracji Biały Królik. W jury zobaczymy również m.in. Andrzeja Ławniczaka oraz Bartosza Petera.
Odbędzie się także pierwsza edycja Olimpiady Sportowej dla Branży Gastronomicznej. Spotkanie szefów kuchni i cukierni będzie także doskonałą okazją do wspólnego wyjścia na grzybobranie oraz do wzięcia udziału w konkurencjach sportowych.
Jak co roku, nie zabraknie stoisk regionalnych wystawców. Ponadto uczestnicy będą mieli okazję uczestniczyć w pokazach live cookingu. Rozrywkę znajdą także wielbiciele kina, którzy będą mogli uczestniczyć w pokazach zorganizowanych w formie kina letniego.
Więcej informacji o wydarzeniu można znaleźć na profilu Grzybobranie dla Gastronomii na Facebooku.