Festiwal fanów sera, wina i piwa
Już w ten weekend, w dniach 16-17 marca, w Concordia Design w Poznaniu, odbędzie się pierwsza edycja Poznańskiej Fety. Festiwalu Sera, Wina i Piwa.
Feta od kilku lat odbywa się we Wrocławiu, przyciągając tłumy smakoszy. W tym roku rusza na podbój podniebienia mieszkańców Poznania. Jak zapewniają organizatorzy, festiwal oferuje unikalne, najwyższej jakości produkty, łącząc producentów z szeroką publicznością. Wydarzenie jest nie tylko doskonałą okazją do spotkania z producentami, ale i do spróbowania rzemieślniczych serów, win i piw.
Poza możliwością zakupu przysmaków, festiwal zapewni program artystyczny i merytoryczny. W planach jest gotowanie na żywo, konkursy, wykłady, degustacje prowadzone przez ekspertów, a także szefów kuchni.
Pod czujnym okiem serowego eksperta, Giena Mientkiewicza, przygotowany zostanie ser nawiązujący do tytułowej fety. Pierwszego dnia festiwalu będzie okazja przyjrzeć z bliska, jak przebiega proces produkcji sera, a w niedzielę zapoznać się z jego smakiem.
Ekspert winiarski, Mariusz Kapczyński, opowie o trendach, nowościach i różnych odmianach winogron. To nie lada gratka dla miłośników wina, aby poszerzyć swoją wiedzę i doświadczenia smakowe.
Feta to nie tylko kuchnia, piwo i wino, ale również doskonałe akompaniament muzyczny. Scena festiwalowa zabrzmi rytmami, które, z pewnością, dodadzą klimatu i wprowadzą w dobry nastrój.
16-17 marca
sobota 12:00-22:00 / niedziela 12:00-20:00
Concordia Design / ul. Zwierzyniecka 3, Poznań
Wstęp wolny