Festiwal Delicje 2024
W dniach od 13 do 15 września 2024 roku na Rynku we Wrocławiu odbędzie się druga edycja festiwalu, która zgromadzi nie tylko miłośników regionalnych smaków. Podczas wydarzenia zostaną uhonorowani laureaci konkursu Delicje 2024.
Stoiska otworzą restauracje, koncepty streetfoodowe oraz producenci lokalnej żywności. Pojawią się również potrawy z różnych stron świata.
Zgodnie z zapowiedzią organizatorów, odwiedzający będą mieli okazję rozsmakować się w daniach i przysmakach kuchni filipińskiej, chińskiej, syryjskiej, wenezuelskiej, meksykańskiej, koreańskiej, portugalskiej, a także hiszpańskiej.
W sobotę, 14 września, stery festiwalowej kuchni przejmie Katarzyna Daniłowicz - Executive Chef Hali Stulecia.
Tego dnia nagrody odbiorą laureaci konkursu Delicje 2024. Jury, w składzie: Katarzyna Daniłowicz, Grzegorz Caputa, Joanna Komorowska, i Tomasz Tyc, oceniło smak, jakość oraz unikalność produktu. Wystawcy mieli szansę zaprezentować kreatywne podejście do tradycyjnych receptur lub zupełnie nowe pomysły.
Godziny trwania festiwalu:
- piątek 15:00-22:00
- sobota 12:00-22:00
- niedziela 12:00-20:00
Więcej informacji można znaleźć na profilu Facebookowym organizatora https://www.facebook.com/DelicjeWroclaw