Dzień Babci i Dziadka w restauracji
21 i 22 stycznia to dni upływające pod znakiem obchodów święta wszystkich babć i dziadków. To nie tylko szansa na wizytę u dziadków, ale i doskonała okazja do zaproszenia ich do kawiarni lub restauracji, by wspólnie spędzić czas przy uroczystym obiedzie lub aromatycznej kawie i deserze. Jak przygotować specjalną ofertę promocyjną?
Świętowanie skłania gości do odwiedzania swoich ulubionych lokali gastronomicznych. Mimo że zależy im, przede wszystkim, na spędzenie czasu w przyjemnej atmosferze, delektując się pysznymi daniami lub deserami w towarzystwie najbliższych, to miło ich zaskoczysz, jeśli trafią na ofertę promocyjną, przygotowaną specjalnie na czas trwania tych świąt.
Na co postawić, myśląc o ofercie promocyjnej? Pomysłów jest wiele. Jednym z nich jest zapewnianie zniżki lub oferowanie dodatkowej porcji ciasta czy darmowego kieliszka wina na hasło "babcia" lub "dziadek", wpisane podczas dokonywania rezerwacji. Oczywiście tego typu gratisy możesz również proponować gościom, którzy odwiedzili lokal bez wcześniejszej rezerwacji. Inną opcją jest wprowadzenie dwudniowego menu, w którym zostanie uwzględniona specjalna oferta cenowa. Aby zadowolić gości wpadających do lokalu na Dzień Babci i Dziadka, dobrym rozwiązaniem jest również zwiększenie porcji serwowanych, w tych dniach, dań i deserów.
Jakie dania warto uwzględnić w ofercie restauracji? Podczas Dnia Babci i Dziadka warto serwować dania, które łączą w sobie tradycję, smak oraz elementy wyjątkowe, personalizowane. Przygotowując ofertę menu warto więc postawić na klasykę lub wybrać selekcję dań charakterystycznych dla Twojej restauracji lub stylu gotowania. Ponadto dobrym rozwiązaniem jest dostosowanie kulinarnych czy cukierniczych propozycji do preferencji i ogólnych upodobań seniorów.