Darmowy e-book z przepisami od Akademii Czekolady Callebaut
Wielu twierdzi, że deser w restauracji jest najważniejszą częścią całego doświadczenia. Wieńczy cały posiłek i zarówno jego smak jak i sposób prezentacji często najdłużej zapada w pamięci klientów.
Aż 74% konsumentów globalnie, lubi, kiedy posiłki przypominają im smaki dzieciństwa, ale również taka sama liczba, twierdzi, że lubi kosztować nowe i ekscytujące produkty. Wychodząc zatem naprzeciw tym trendom, Akademia Czekolady Callebaut przygotowała wyjątkową publikację - w pełni darmowy e-book pełny przepisów na klasyczne, lubiane przez klientów desery oraz ich drugie, nowoczesne oblicze.
Czy Twoi goście pragną ciepła nostalgicznego, klasycznego sernika czy też chętnie odkrywają ekscytujące fuzje smakowe? Ten e-book to prawdziwa skarbnica wiedzy dla każdego.
Receptury są autorstwa cenionego Macieja Majzona-Wójtowicza, byłego szefa Akademii i obecnego ambasadora marki belgijskich czekolad Callebaut. Maciej, którego kunszt uświetnił niegdyś kuchnię cukierniczą uznanej gdańskiej restauracji Metamorfoza, nadaje każdemu przepisowi swój charakterystyczny smak i formę.
Poznasz kultowe desery, takie jak Tiramisu, Lava Cake, Szarlotka i Creme Brulée, które zachwycają smakiem oraz wersje, w których każdy został na nowo wymyślony z intrygującymi smakami.
Oprócz wyśmienitych smaków, Maciek ujawnia swoje sekrety oszałamiających prezentacji, przekształcając każdy deser w wizualne arcydzieło. Ten e-book to coś więcej niż tylko zbiór przepisów; to skarbnica inspiracji, która pozwoli ci tworzyć desery restauracyjne, które kuszą kubki smakowe i pozostawiają niezatarte wrażenie.
Pełny, darmowy e-book jest to pobrania bezpośrednio z strony Akademii Czekolady https://bit.ly/45GN0Wy
Źródła: 1) Foresight Factory, Marzec 2023, Barry Callebaut proprietary study, Sierpień 2023
Tekst powstał przy współpracy z Barry Callebaut