Charytatywne Garowanie dla Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego
12 stycznia 2024 roku w hotelu Skipper w Rewie odbyła się kolacja charytatywna, podczas której szefowie kuchni gotowali wraz z podopiecznymi Okręgowego Ośrodka Wychowawczego w Pszczynie-Łące.
Wydarzenie miało na celu zarówno delektowanie się potrawami, jak również podkreślenie wartości współpracy, otwartości i dawania drugiej szansy.
Podopieczni pszczyńskiego ośrodka, w ramach Projektu Paka, podjęli wyzwanie, by przygotować menu we współpracy z szefami kuchni. Gospodarzem kolacji był Krystian Sosnowski z restauracji Bukszpryt, natomiast do wspólnego gotowania zaproszono szefów: Patryka Galewskiego, Jakuba Steuermarka, Sebastiana Cichego, Dianę Volokhową, Dominika Karpika oraz Michała Soliwodę. W rolę prowadzącego wcielił się Paweł Gruba.
Jak podkreślają organizatorzy, w związku z realizacją inicjatywy, udało się zebrać ponad siedemdziesiąt tysięcy złotych, które wpłyną na konto Fundacji im. ks. Jana Kaczkowskiego. Projekt okazał się nie tylko warsztatami, ale i opowieścią o relacjach, wierze w drugiego człowieka i wyciąganiu pomocnej dłoni.