Bocuse d'Or Poland on Tour w Sopocie
Już 22 czerwca 2024 roku w sopockiej restauracji White Marlin odbędzie się kolejna kolacja z cyklu Bocuse d'Or Poland on Tour.
Przed nami druga edycja cyklu kolacji Bocuse d'Or Poland on Tour. Jak zapowiadają organizatorzy, autorskie dania zaprezentują nie tylko finaliści polskiej selekcji 2023, ale i członkowie krajowej Akademii Bocuse d'Or, a także zaproszeni szefowie kuchni z restauracji wyróżnionych gwiazdkami Michelin oraz zwycięzcy Bocuse d'Or.
Już w najbliższą sobotę Bocuse d'Or Poland On Tour zawita do sopockiej restauracji White Marlin, gdzie goście będą mieli okazję spróbować dań w wykonaniu m.in. szefa Tomasza Purola, szefa kuchni greckiej restauracji Spondi, zdobywcy dwóch gwiazdek Michelin - Arnauda Bignona oraz Ernesta Jagodzińskiego z poznańskiej restauracji Chef's Table by Ernest Jagodziński.
Tegorocznym motywem przewodnim cyklu jest Art on Plate, czyli sztuka na talerzu. Szefowie kuchni skupią się na kreacji dań składających się z kilku elementów, w nowoczesnej, eleganckiej odsłonie.